D.O.P. Val di Mazara

Caracteristici

Ulei de masline extravirgin obtinut exclusiv din masline recoltate si presate in regiunea Sicilia, predominante fiind soiurile Biancolilla, Nocellara del Belice si Cerasuola. Caracteristicile sale sunt de asa natura incat sa merite recunoasterea Denumirii de Origine Protejata DOP de CEE. 

 

Sugestii de utilizare

Mirosul intens, catifelat, cu note de tomate verzi, fac ca acest ulei extravirgin sa fie deosebit de potrivit pentru un peste, dressing si garnituri de legume.

Ce determina calitatea unui ulei de masline?
Ce determina calitatea unui ulei de masline?
De un complex de factori care pe tot parcursul, de la alegerea măslinelor la momentul potrivit de coacere, de la tipul de extracţie până la...
Citeste tot
Ce înseamnă „presat la rece”?
Ce înseamnă „presat la rece”?
Expresiile „extras la rece”, „presat la rece” şi alte expresii similare, garantează că pe parcursul procesului de extracţie temperatura nu...
Citeste tot
Cum se recunoaşte un ulei extra virgin de calitate?
Cum se recunoaşte un ulei extra virgin de calitate?
Cu siguranţă un preţ foarte scăzut ar trebui să alarmeze consumatorul vigilent. Un ulei de calitate este caracterizat de gustul intens al măslinei,...
Citeste tot
Stiati ca?