Degustarea zilnică a lui Zefferino Monini
Degustarea este unul dintre parametri care contribuie la evaluarea uleiurilor de către grupurile de experţicare, la cererea instituţiilor de control responsabile, efectuează teste de produse pentru a evalua calitatea uleiurilor pe care mărcilecele mai importante le introduc pe piaţă.
Să descoperim împreună cu Zefferino Monini gustul uleiului adevărat şi să învăţăm să-l gustăm cu ajutorul Vocabularului senzorial. Dacă doriţi, puteţi viziona un film scurt al degustării efectuate de către Zefferino Monini.


|  |  | 
| Vărsaţi uleiul într-un pahar şi rotiţi-l pentru ca uleiul să elibereze toate aromele. | 
									Mirosiţi, prin inspirări scurte şi profunde, încercând să captaţi senzații diferite. | 

|  |  | 
| Luaţi o cantitate mică de ulei încercând să o ţineţi între buza inferioară şi dinţii bine strînşi. | Aspiraţi aerul mai încet la început, apoi cu putere, pentru a vaporiza uleiul în toată cavitatea bucală şi a-l simţi cu papilele gustative. | 
				
|  |  | 
| Memorând toate nuanţele recunoscute ale aromelor şi gusturilor, expiraţi aerul pe nas, aşa încât particulele de vapori de ulei, să lovească membrana olfactivă dându-vă o senzaţie şi mai clară. | 
								Dacă aţi înmagazinat suficiente informaţii, expulzaţi uleiul. | 
			
Vocabularul senzorial vă ajută să degustaţi şi să evaluaţi uleiul.
|  |  |