Festa Monini: Colori, suoni e sapori dell'Umbria

Paste cu sardine

Dificil 50min
Paste cu sardine
Ingrediente
Pentru 0 persoane

- 350 g macaroane

- 500 g sardine

- 1 ceapa

- 1 legatura de fenicul salbatic

- 1 punga mica seminte de pin

- 50 g stafide

- ulei de masline extravirgin

- 2 linguri de miez de paine

- 1 mana de migdale maruntite

- hamsii sarate (dupa gust)

Mod de preparare

1. Fierbeti feniculul in apa cu sare. Dupa ce este fiert, scoateti finiculul pe o farfurie si tocati-l marunt. Nu aruncati apa, o veti folosi la fierberea pastelor.

2. Hidratati stafidele in apa calda.

3. Sotati ceapa intr-o tigaie cu ulei de masline. Dupa ce devine aurie, adaugati semintele de pin si stafidele.

4. Amestecati bine si apoi adaugati sardinele care au fost spalate in prealabil si sterse cu un prosop de bucatarie.

5. Cu o lingura de lemn amestecati si rupeti sardinele in bucati mici, pentru a le transforma intr-o pasta. Acum puteti adauga feniculul maruntit, sofranul si lasati aromele sa se amestece.

6. In apa in care ati fiert feniculul, fierbeti macaroanele al dente.  Cand sunt fierte scurgeti-le de apa si asezati-le intr-o tava. Peste turnati sosul preparat.

7. Intro tigaie mica prajiti usor miezul de paine astfel incat sa se transforme in pesmet. Cand s-a rumenit usor puneti-l peste paste alaturi de migdalele maruntite.

8. Puneti la tava la cuptor timp de 10 minute.

Sfat :

Pentru realizarea acestui preparat va recomand Uleiul de masline extravirgin PDO Val di Mazara.

D.O.P. Val di Mazara D.O.P. Val di Mazara Vezi pagina produs