Ghid de degustare

Ghidul degustării 

 

Degustarea zilnică a lui Zefferino Monini

Degustarea este unul dintre parametri care contribuie la evaluarea uleiurilor de către grupurile de experţicare, la cererea instituţiilor de control responsabile, efectuează teste de produse pentru a evalua calitatea uleiurilor pe care mărcilecele mai importante le introduc pe piaţă.

 

Să descoperim împreună cu Zefferino Monini gustul uleiului adevărat şi să învăţăm să-l gustăm cu ajutorul Vocabularului senzorial. Dacă doriţi, puteţi viziona un film scurt al degustării efectuate de către Zefferino Monini.

 
 
                                                                                
> VIZUALIZEAZA VIDEO                                                                                                                    > DESCARCA GHIDUL
 

Vărsaţi uleiul într-un pahar şi rotiţi-l pentru ca uleiul să elibereze toate aromele.


Mirosiţi, prin inspirări scurte şi profunde, încercând să captaţi senzații diferite.
 

 
 

Luaţi o cantitate mică de ulei încercând să o ţineţi între buza inferioară şi dinţii bine strînşi.


Aspiraţi aerul mai încet la început, apoi cu putere, pentru a vaporiza uleiul în toată cavitatea bucală şi a-l simţi cu papilele gustative.

 

 


Memorând toate nuanţele recunoscute ale aromelor şi gusturilor, expiraţi aerul pe nas, aşa încât particulele de vapori de ulei, să lovească membrana olfactivă dându-vă o senzaţie şi mai clară.

Dacă aţi înmagazinat suficiente informaţii, expulzaţi uleiul.
 

 

 

Vocabular senzorial

 

Vocabularul senzorial vă ajută să degustaţi şi să evaluaţi uleiul.

 

 

Incarca alt cod de control
  • Pentru a trimite un mesaj va rugam sa completati formularul alaturat cu date corecte.
    Va multumim.