Mod de preparare:
1. Se presara cu sare vinetele taiate şi se lasa sa se odihneasca intr-o sita, timp de 20 de minute pentru a indeparta excesul de apa.
2. Se clatesc in jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Se caleste ceapa si usturoiul intr-o tigaie in uleiul de masline si unt.
3. Se adauga vinetele, dovleceii si ardeiul si se calesc la foc mare cateva minute amestecand energic Se adauga putina sare, reduce caldura, se acopera cu un capac şi se lasa la fiert timp de 15 minute.
4. Atunci cand fierbe adauga frunie de busuioc.
5. Intre timp, fierbeti pastele Bucatini in multa apa clocotita cu sare. Scurgeti atunci cand sunt "al dente", se adauga legumele, se condimenteaza cu piper proaspat si cateva picaturi de ulei de masline extravirgin Monini Classico.
Sfat:
Pentru acest preparat va recomandam utilizarea uleiului de masline extravirgin Monini Classico.