Festa Monini: Colori, suoni e sapori dell'Umbria

Bucatini cu legume

Mediu 60min
Bucatini cu legume
Ingrediente
Pentru 4 persoane
- BUCATINI No. 15 400 g
- 3 dovlecei – spalati, curatati si taiati in felii subtiri
- 1 ardei galben – curatat de seminte si interiorul alb, taiat in felii subtiri
- 1 vanata - taiata în cuburi
- 1 ceapa mica - curatata si taiata in felii foarte subtiri
- 1/2 catel de usturoi - curatat si taiat felii foarte subtiri
- 4 linguri ulei de masline extravirgin Monini Classico
- 30 g unt
- Buchet de busuioc - spalat şi rupt în bucati mari
- sare 
- piper alb boabe

Mod de preparare:

1. Se presara cu sare vinetele taiate şi se lasa sa se odihneasca intr-o sita, timp de 20 de minute pentru a indeparta excesul de apa. 
2. Se clatesc in jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Se caleste ceapa si usturoiul intr-o tigaie in uleiul de masline si unt. 
3. Se adauga vinetele, dovleceii si ardeiul si se calesc la foc mare cateva minute amestecand energic Se adauga putina sare, reduce caldura, se acopera cu un capac şi se lasa la fiert timp de 15 minute. 
4. Atunci cand fierbe adauga frunie de busuioc. 
5. Intre timp, fierbeti pastele Bucatini in multa apa clocotita cu sare. Scurgeti atunci cand sunt "al dente", se adauga legumele, se condimenteaza cu piper proaspat si cateva picaturi de ulei de masline extravirgin Monini Classico. 
 

Sfat:

Pentru acest preparat va recomandam utilizarea uleiului de masline extravirgin Monini Classico.