D.O.P. Dauno Gargano

Caracteristici

Ulei de masline extravirgin obtinut exclusiv din masline Ogliarola Gargano adunate in livezile de maslini maiestuoase si inconfundabile si presat in regiunea Apulia. Caracteristicile sale sunt de asa natura incat sa merite recunoasterea Denumirii de Origine Protejata DOP de CEE. 

 

Sugestii de utilizare

Senzatie placuta ierboasa si florala, combinata cu un gust ascutit de migdale proaspete, usor amar si picant, recomanda acest ulei extravirgin ca fiind potrivit pentru toate utilizarile “a crudo”, legume, supe si pe painea calda.

RETETE
Cum se recunoaşte un ulei extra virgin de calitate?
Cum se recunoaşte un ulei extra virgin de calitate?
Cu siguranţă un preţ foarte scăzut ar trebui să alarmeze consumatorul vigilent. Un ulei de calitate este caracterizat de gustul intens al măslinei,...
Citeste tot
Ce determina calitatea unui ulei de masline?
Ce determina calitatea unui ulei de masline?
De un complex de factori care pe tot parcursul, de la alegerea măslinelor la momentul potrivit de coacere, de la tipul de extracţie până la...
Citeste tot
Ce înseamnă „presat la rece”?
Ce înseamnă „presat la rece”?
Expresiile „extras la rece”, „presat la rece” şi alte expresii similare, garantează că pe parcursul procesului de extracţie temperatura nu...
Citeste tot
Stiati ca?