Mod de preparare:
1. Se toarna vinul de desert intr-o tigaie suficient de mare ca toate perele sa stea pe o parte.
2. Se adauga zaharul vanilat, coaja si sucul de lamaie, batoanele de scortisoara si de vanilie si boabele verzi de nucsoara. Se incalzesc incet pana cand zaharul se dizolva.
3. Se taie baza perelor astfel incat sa stea in picioare. Se pun in tigaie pe o parte si se gatesc incet pana cand lichidul incepe sa fiarba.
4. Se acopera tigaia cu o folie ce absoarbe grasimea si se lasa totul sa fiarba timp de 25 de minute.
5. Se Intorc perele cu grija, se reacopera tigaia cu folia de hartie si se lasa sa fiarba inca 25 de minute, pana se inmoaie.
6. Se scoat perele din tigaie folosind un polonic si se asaza pe un platou.
7. Se fierbe lichidul din vin si pere timp de 5 minute pana cand devine un sirop maroniu-auriu.
8. Se toarna siropul peste pere si se servesc calde cu iaurt de soia.