Festa Monini: Colori, suoni e sapori dell'Umbria

Banane cu lamaie

Usor 15min
Banane cu lamaie
Ingrediente
Pentru 4 persoane

- 4 banane mici

- 3 lamai mici

- 1 portocala

- 3 linguri de ulei de masline extravirgin

- 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

1. Stoarceti sucul de la o portocala si 2 lamai.

2. Spalati lamaia ramasa si cu ajutorul unei razatori indepartati coaja. Taiati in bucati si blanchati in apa clocotita. Apoi lasati sa le scurga si puneti de-o parte pentru a le folosi pentru decor.

3. Decojiti bananele, si taiati-le in 2 pe lung. Apoi asezati-le intr-o tigaie in care ati pus ulei de masline extravirgin. Gatiti timp de 2 minute pe fiecare parte, lasandu-le sa se coloreze usor.

4. Apoi turnati sucul de citrice si amestecati usor fara sa rupeti bananele. Lasati-le sa absoarba aroma acrisoara si miscati-le usor cu o lingura de lemn ca sa va asigurati ca nu se lipesc de tigaie. Apoi asezati-le usor pe cate o farfurie.

5. Fierbeti la foc mic pentru a reduce sosul ramas in tigaie si apoi adaugati zaharul pudra. Amestecati bine.

6. Stropiti bananele cu sosul creat si decorati totul cu putina coaja de lamaie. Serviti fierbinte.

 

Sfat :                                                     

Pentru realizarea acestui preparat va recomandam utilizarea uleiului de masline Monini Delicato.

Pe masa