- 1 kg creveti intregi
- 1 telina
- ½ ceapa
- frunze de dafin
- 2 pahare vin alb
- 1 legatura de patrunjel proaspat
- ulei de masline extravirgin
- ½ lingura de pasta de tomate
- 2 linguri de amidon de porumb
- sare
- piper
1. Spalati bine crevetii, apoi lasati sa se scurga bine si ii puneti intr-o oala.
Pentru supa
2. Decojiti si spalati morcovii, telina si ceapa si puneti-le in oala, iar peste adaugati o frunza de dafin, un litru de apa si un pahar de vin alb.
3. Asezonati cu sare si fierbeti timp de o jumatate de ora.
4. Apoi puneti totul in blender, treceti amestecul printr-o sita intr-un bol cu un litru si jumatate de apa.
5. Fierbeti inca 30 de minute si lasati sa scada o treime, apoi adaugati sare dupa gust.
6. Separat, intr-o oala puneti 4 linguri de ulei de masline extravirgin si caliti putin usturoiul si patrunjelul.
7. Puneti o jumatate de pahar de vin si adaugati pasta de tomate. Dupa 5 minute adaugati crevetii si lasati putin sa se prajeasca, apoi adaugati supa si lasati sa fiarba timp de 10 minute.
8. Dupa ce este gata, ingrosati supa adaugand 2 linguri de amidon de porumb, amestecati bine si lasati sa fiarna inca 5 minute.
Pentru realizarea acestui preparat va recomandam utilizarea uleiului de masline D.O.P. Duano Gargano