Festa Monini: Colori, suoni e sapori dell'Umbria

Supa crema de creveti

Mediu 75min
Supa crema de creveti
Ingrediente
Pentru 4 persoane

- 1 kg creveti intregi

- 1 telina

- ½ ceapa

- frunze de dafin

- 2 pahare vin alb

- 1 legatura de patrunjel proaspat

- ulei de masline extravirgin

- ½ lingura de pasta de tomate

- 2 linguri de amidon de porumb

- sare

- piper

Mod de preparare

1. Spalati bine crevetii, apoi lasati sa se scurga bine si ii puneti intr-o oala.

Pentru supa

2. Decojiti si spalati morcovii, telina si ceapa si puneti-le in oala, iar peste adaugati o frunza de dafin, un litru de apa si un pahar de vin alb.

3. Asezonati cu sare si fierbeti timp de o jumatate de ora.

4. Apoi puneti totul in blender, treceti amestecul printr-o sita intr-un bol cu un litru si jumatate de apa.

5. Fierbeti inca 30 de minute si lasati sa scada o treime, apoi adaugati sare dupa gust.

6. Separat, intr-o oala puneti 4 linguri de ulei de masline extravirgin si caliti putin  usturoiul si patrunjelul.

7. Puneti o jumatate de pahar de vin si adaugati pasta de tomate.  Dupa 5 minute adaugati crevetii si lasati putin sa se prajeasca, apoi adaugati supa si lasati sa fiarba timp de 10 minute.

8. Dupa ce este gata, ingrosati supa adaugand 2 linguri de  amidon de porumb, amestecati bine si lasati sa fiarna inca 5 minute.

 

Sfat

Pentru realizarea acestui preparat va recomandam utilizarea uleiului de masline D.O.P. Duano Gargano

D.O.P. Dauno Gargano D.O.P. Dauno Gargano Vezi pagina produs