- 4 teline potrivit de mari
- ½ l de lapte
- o lingura de faina
- 50 g cascaval ras
- 20 g unt
- 1 lingura ulei
- o lingura bulion de rosii
- sare
- piper
1. Se pune la fiert apa cu putina sare. Cand da In clocot cufundati telina, curatata si bine spalata. Se lasa sa fiarba cinci minute.
2. Se aprinde focul la cuptor. Se desface faina cu putin lapte rece, restul se pune la fiert. Cand da in clocot se toarna incet peste faina desfacuta cu lapte rece, amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase.
3. Cand sosul s-a ingrosat bine se pune pasta de rosii, se sareaza. Se ia de pe foc si se adauga trei parti din cascavalul ras.
4. Se taie telina in sferturi, se asaza Intr-un vas de sticla rezistent la foc, se acopera cu sosul si se presara cu restul de cascaval si bucatele de unt si o lingura de ulei de masline. Se da la cuptor 15 minute.
Pentru realizarea acestui preparat va recomandam uleiul de masline Monini Classico.