- 300g ceapa rosie
- 2 fire de telina (apio)
- 2 rosii decojite
- 2 linguri miere
- o jumatate de pahar vin alb sec
- 1 lingura suc de rosii
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- sare
- piper
1. Curatati ceapa, spalati telina, indepartati frunzele si puneti-le de-o parte. Taiati tulpinile in felii subtiri, spalati rosiile, scoateti semintele si taiati-le in bucati.
2. Intr-o oala incalziti uleiul de masline extravirgini si caliti ceapa pana cand capata o culoare aurie.
3. Continuati sa amestecati adaugand cate un ingredient pe rand. Incepeti cu mierea, apoi cu otetul si la final adaugati vinul alb. Dupa ce ati adaugat vinul alb puneti telina, bucatele de rosii si pasta de tomate. Daca este necesar adaugati putina apa si gatiti timp de 10 minute.
4. Cand totul este aproape gata, adaugati sare si piper dupa gust. Amestecati bine si serviti pe o farfurie ca si garnitura.
5. La final presarati bucatele de frunze de telina tocate. De obicei se serveste la teperatura camerei sau rece.
Pentru realizarea acestui preparat va recomandam utilizarea uleiului de masline Monini Classico.