Festa Monini: Colori, suoni e sapori dell'Umbria

Crochete din peste

Dificil 80min
Crochete din peste
Ingrediente
Pentru 4 persoane
- 250 g. de bob decorticat si uscat
- piure cartofi (din 4 cartofi mici)
- 2 ceapa
- 2 morcovi
- 250 g dovleac
- 2 catei usturoi

Mod de preparare:

 
1. Spalati bine pestele (pesti mici – sardine, sprot, hamsii etc.). Taiati marunt patrunjelul. Intr-un bol, bateti un ou cu o lingura de apa, putin sare si un varf de piper. Adaugati faina si patrunjel. La sfarsit, adaugati pestele.
2. Intr-o tigaie incalziti ulei de masline extravirgin pentru prajirea crochetelor. Faceti niste chiftelute rotunde din amestecul creat si prajiti-le in uleiul incins.
3. Puteti servi preparatul alaturi de un vin bun.
 

Sfat:

Pentru acest preparat utilizati ulei de masline extravirgin Monini Classico.