- 4 banane mici
- 3 lamai mici
- 1 portocala
- 3 linguri de ulei de masline extravirgin
- 2 linguri zahar pudra
1. Stoarceti sucul de la o portocala si 2 lamai.
2. Spalati lamaia ramasa si cu ajutorul unei razatori indepartati coaja. Taiati in bucati si blanchati in apa clocotita. Apoi lasati sa le scurga si puneti de-o parte pentru a le folosi pentru decor.
3. Decojiti bananele, si taiati-le in 2 pe lung. Apoi asezati-le intr-o tigaie in care ati pus ulei de masline extravirgin. Gatiti timp de 2 minute pe fiecare parte, lasandu-le sa se coloreze usor.
4. Apoi turnati sucul de citrice si amestecati usor fara sa rupeti bananele. Lasati-le sa absoarba aroma acrisoara si miscati-le usor cu o lingura de lemn ca sa va asigurati ca nu se lipesc de tigaie. Apoi asezati-le usor pe cate o farfurie.
5. Fierbeti la foc mic pentru a reduce sosul ramas in tigaie si apoi adaugati zaharul pudra. Amestecati bine.
6. Stropiti bananele cu sosul creat si decorati totul cu putina coaja de lamaie. Serviti fierbinte.
Pentru realizarea acestui preparat va recomandam utilizarea uleiului de masline Monini Delicato.