- ardei
- 1 vanata
- 1 catel usturoi
- patrunjel proaspat
- pasta de hamsii/anchoa
- 2-3 rosii decojite
- 2 linguri de miez de paine
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper
1. Coaceti ardeii pe foc astfel incat sa puteti indeparta coaja. La final indepartati coaja, codita si semintele.
2. Preparati un amestec din capere taiate, patrunjel totcat, usturoi tocat si rosii cherry.
3. Intr-o tigaie adaugati 2 linguri de ulei intr-o tigaie si prajiti 1 lingura de miez de paine maruntit. Dupa 2 minute adaugati putina pasta de anchoa/hamsii si amestecul preparat anterior. Adaugati sare si piper dupa gust si prajiti usor timp de cateva minute.
4. La final adaugati vanata, prajiti si apoi inchideti focul.
5. Cu o lingura umpleti ardeii cu amestecul preparat in tigaie. Aranjati frumos intr-o oala, stropiti cu ulei de masline si presarati miezul de paine ramas. Coaceti timp de 20 de minute la 220 de grade. Serviti fierbinte.