Dedicat tradiției de familie, Monini acordă o atenție deplină selectarii măslinelor și a definit șapte reguli de aur necesare pentru a obține un nivel ridicat de calitate a uleiului de masline extravirgin, bogat în valori nutriționale.
1 Utilizarea exclusiva a măslinelor sănătoase din plantațiile de măslini neafectate de paraziti.
2 Utilizarea maslinelor coapte in prezența unui climat favorabil, în acele regiuni natural potrivite pentru creștere de măslini.
3 Culegerea măslinelor direct din copac, manual sau mecanic dar nu de pe sol, cazute după furtuni sau maturate in exces.
4 Utilizarea maslinelor culese la coacerea optimă, este momentul în care parfumul lor este cel mai bun. Aruncați măslinele coapte in exces.
5 Transportul la moara ar trebui să se facă în lăzi bine ventilate nu in saci de plastic sau material textil ce împiedică respirația și favorizeaza mucegaiul.
6 Maslinele trebuie zdrobite cât mai curând posibil, de preferință în termen de 24 de ore de la cules.
7 Utilizarea morilor moderne și testate igienic.