Un adevarat elixir al sanatatii, uleiul de masline are mai putine calorii si mai multe vitamine. Numeroase studii stiintifice din ultimele decenii au readus uleiul de masline in prim-plan, acesta ajungand sa fie considerat un aliment prin excelenta sanatos.
De 90 de ani familia Monini a reusit sa transmita mai departe mesajul fondatorului, Zefferino Monini, care a inteles nevoile pietei si s-a specializat in productia de ulei de masline extravirgin si sa transforme ideea acestuia in realitate, combinand valoarea si traditia cu cerintele consumatorilor din ce in ce mai exigenti.
Uleiul de masline extra-virgin este obtinut prin presarea la rece a maslinelor de calitate foarte buna, proaspat culese. Are o aciditate nu mai mare de 0.8% si este considerat a avea un gust superior.
Umbria, regiunea asa numita „Inima Verde a Italiei“, este casa familiei MONINI care selecteaza de trei generatii ulei de masline Extra Virgin de inalta calitate. Compania a fost infiintata de Zefferino Monini in anul 1920 si a decis la vremea respectiva, cand piata era dominata de uleiurile de masline simple, sa promoveze uleiurile de masline Extra Virgine.
Monini ramane si astazi una din putinele companii mari care este inca detinuta si condusa de familie.
Misiunea Monini este aceea „de a impartasi dragostea si pasiunea noastra pentru uleiurile de masline extra virgine, de a oferi un produs de calitate superioara cu un gust inconfundabil si consistent. Noi suntem convinsi ca lucrurile bune sunt singurele care vor fi apreciate si vor dainui in timp“, a declarat Fabio Fabris, export manager Europa de Est al producatorului italian Monini, chiar daca ”pe timp de criza, in Romania, consumatorii sunt destul de derutati si deseori achizitioneaza in functie de pret sau de intuitie. Suntem in aceeasi situttie in care era Italia in urma cu 40 de ani, insa piata are potential de crestere. Oamenii sunt mai atenti la sanatate, cumpara mai putin, insa de o mai buna calitate.”
Uleiul de masline extravirgin este foarte sanatos datorita acizilor grasi si antioxidantilor naturali, care previn bolile cardiovasculare si reduc nivelul colesterolului, cu posibil efect protector contra cancerului. Are capacitatea de a spori buna functionare a ficatului si permite eliminarea substantelor toxice din organism.
Ajuta la mentinerea densitatii oaselor si la protejarea impotriva osteoporozei, reduce sansele aparitiei artritelor reumatice, are efecte benefice si in tratamentul unor forme de diabet, dizolva pietrele din bila si este un tonic al acesteia, a subliniat Prof. Dr. Nedelcu Ioan, medic primar dermatolog, prezentand retete pe baza de ulei de masline Monini pentru o multitudine de afectiuni.
Monini Classico este uleiul de masline extravirgin renumit pentru aroma sa consecventa. Classico cu aromele sale echilibrate si armonioase, este indicat pentru o mare varietate de utilizari in care completeaza intr-adevar orice fel de mancare.
Este indicat pentru toate utilizarile in bucatarie: sosuri, fripturi, legume proaspete si ca un condiment.
Monini a selectat o linie completa de uleiuri de masline extra virgine aromatizate, care pot adauga rapid si usor o nota speciala pentru orice fel de mancare.
Gama a fost aleasa pentru a satisface toate gusturile, fara a pierde aromele cele mai autentice si traditionale din bucataria italiana.
Cateva picaturi sunt suficiente pentru a obtine un gust deplin.
In Rominia brandul este comercializat de filiala locala a grupului austriac Cyrom, in portofoliul caruia a intrat in urma cu doi ani.